ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Άκαρπες οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ;

08:56 - 03 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Deutsche Bank: Άκαρπες οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ;
Μπορεί η Deutsche Bank να δίνει «μάχη» με τον χρόνο, προκειμένου να φθάσει σε συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί, αλλά προς το παρόν, συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί.

Αυτό, άλλωστε, δηλώνουν πηγές που επικαλείται, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, χωρίς να έχει παρουσιασθεί, όμως, μία τελική συμφωνία, ώστε να οδεύσει για αξιολόγηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ή το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank.

 

Και αυτό, ενώ βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης για την αποκατάσταση του ονόματός της.

 

Η γερμανική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση, απειλώντας και στο σύνολό του το τραπεζικό σύστημα, φόβοι, οι οποίοι αναχαιτίστηκαν, την Παρασκευή, μετά από αναφορές που ήθελαν τις δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε διακανονισμό και τη Deutsche Bank να μην είναι αναγκασμένη να καταβάλλει το ποσό των 14 δισ. δολ. (σύμφωνα με τις αρχικές αξιώσεις), αλλά 5,4 δισ. δολ.. Ο λόγος για το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές για τις τακτικές που ακολούθησε στις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του ιδρύματος, ενώ όπως παρατηρεί και το Reuters, βιάζεται και να επιτύχει συμβιβασμό με τις αμερικανικές Αρχές πριν από τις προεδρικές εκλογές, τον επόμενο μήνα. Διπλό το "στοίχημα" για την Deutsche Bank που βλέπει τις μετοχές της να κυμαίνονται από τα ιστορικά χαμηλά στα ύψη. Ενδεικτικά, την Παρασκευή, ύστερα από μία "βουτιά" της τάξεως του 8% στη Φρανκφούρτη, κατάφερε να ανακάμψει, διαγράφοντας τις προηγούμενες απώλειες.

 

Μέσα σε όλα αυτά, οι ΗΠΑ δέχονται τα γερμανικά «πυρά»: Σύμφωνα με την Financial Times, ο Peter Ramsauer, επικεφαλής της επιτροπής Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag τόνισε ότι η εναντίωσης του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Deutsche Bank έχει «χαρακτηριστικά οικονομικού πολέμου».

 

Δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν και τις θέσεις του Markus Ferber, μέλους του Ευρωκοινοβουλίου από το CSU. Την ίδια ώρα, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της γερμανικής βιομηχανίας εκφράζουν την υποστήριξή τους στην τράπεζα. «Οι ισχυρές γερμανικές τράπεζες είναι σημαντικές για μια ισυρή γερμανική οικονομία», υπογραμμίζει στη FAZ, ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.