ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκές τράπεζες «κόβουν» 20.000 θέσεις εργασίας

12:44 - 04 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Ευρωπαϊκές τράπεζες «κόβουν» 20.000 θέσεις εργασίας
Σε νέο γύρο περικοπών θα προχωρήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με 20.000 θέσεις εργασίας να αναμένεται να χαθούν, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγωνίζονται να αυξήσουν την κερδοφορία τους σε ένα περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων και αυστηρότερων κανονισμών. Οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται εν μέσω φόβων για μια τραπεζική κρίση στη Γηραιά Ήπειρο, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η Deutsche Bank.

Η ING Group θα περικόψει 5.800 θέσεις εργασίας σε ορίζοντα πέντε ετών, καθώς στρέφει την προσοχή της στο Ίντερνετ, στις τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητού και στα αυτοματοποιημένα συστήματα, επενδύοντας προκειμένου να εξοικονομήσει ετησίως 900 εκατ. ευρώ.

 

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα η γερμανική Commerzbank γνωστοποίησε τα σχέδιά της για περικοπή 9.600 θέσεων εργασίας, ενώ η ισπανική Banco Popular Espanol SA ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περί τις 3.000 θέσεις εργασίας.

 

Μάλιστα, η Deutsche Bank αναμένεται να καταλήξει αυτήν την εβδομάδα σε συμφωνία με εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων για να της επιτραπεί να περικόψει περίπου 1.000 εργαζομένους στην εσωτερική αγορά της, στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.