ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Πουλά καναδικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,04 δισ.δολ.

14:28 - 21 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Η Royal Dutch Shell γνωστοποίησε το κλείσιμο συμφωνίας με την οποία πουλά περιουσιακά στοιχεία σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου του δυτικού Καναδά, αξίας 1,04 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος εκποιήσεων που εφαρμόζει παγκοσμίως προκειμένου να συγκεντρώσει μετρητά και να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές της.

Η εταιρία τόνισε ότι θα πουλήσει στην Tourmaline Oil αξιοποιημένες και μη αξιοποιημένες εκτάσεις στις δυτικές καναδικές επαρχίες Αλμπέρτα και Βρετανική Κολομβία. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία παράγουν αυτή τη στιγμή ξηρό αέριο και ρευστοποιημένο αέριο, ισοδύναμο με 24.860 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

 

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Shell προσπαθεί να εκποιήσει παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 δισ. δολαρίων, αφότου αγόρασε την BG το Φεβρουάριο για 50 δισ. δολάρια.

 

Ειδικά στον Καναδά, η εταιρία πέρυσι «πάγωσε» σχέδια για ένα μεγάλο πρότζεκτ ασφαλτικής άμμου και προχώρησε σε απομείωση δύο δισ. δολαρίων.

«Ισχυροποιούμε τις δραστηριότητες σχιστολιθικού αερίου και δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν συνάδουν με τα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά μας σχέδια», υποστήριξε ο Andy Brown, επικεφαλής εξερεύνησης και παραγωγής στην Shell.

 

Πέρα από τις εκτάσεις αυτές, η Tourmaline θα αγοράσει από την Shell επίσης και τρία καναδικά εργοστάσια επεξεργασίας φυσικού αερίου και αγωγούς περίπου 450 μιλίων στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.