ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Αύξηση 35% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

12:08 - 27 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Barclays: Αύξηση 35% στα κέρδη το γ' τρίμηνο
Η Barclays ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 35% το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από το trading σταθερού εισοδήματος ενισχύθηκαν και άγγιξαν τα υψηλότερά τους εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 837 εκατ. στερλίνες από 619 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι, γνωστοποίησε σήμερα η τράπεζα.

Εξαιρώντας έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη ήταν 1,7 δισ. στερλίνες και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,53 δισ.

 

Τα κέρδη από το σταθερό εισόδημα έκαναν άλμα 40% σε σχέση με πέρυσι, σε947 εκατ. στερλίνες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 876 εκατ. στερλίνες από αυτό το τμήμα.

 

Τα ευνοϊκά αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Jes Staley να πείσει τους επενδυτές για τα οφέλη της διατήρησης της επενδυτικής τράπεζας, παρότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζει χαμηλότερες αποδόσεις από τις άλλες δραστηριότητες της Barclays.

 

Ο CEO έχει υποστηρίξει ότι οι εκκλήσεις για spin off της μονάδας είναι «κοντόφθαλμες», διότι εξυπηρετεί ως αντίβαρο στα τμήματα λιανικής, για τα

οποία οι αναλυτές προβλέπουν σοβαρό πλήγμα από την επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit.

 

Οι προμήθειες στην επενδυτική τραπεζική εκτοξεύτηκαν 29%, ενώ τα έσοδα από το trading μετοχών εμφάνισαν άνοδο 11% σε 461 εκατ. στερλίνες.

Όπως προσθέτει το Bloomberg, o δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας common equity Tier 1, μια μέτρηση οικονομικής ισχύος, παρέμεινε στο 11,6%. Οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων ήταν στο τρίμηνο 3,6%.

 

«Τα αποτελέσματα της Barclays είναι σημαντικά καλύτερα από το αναμενόμενο και οδηγήθηκαν από ισχυρές επιδόσεις του τμήματος της επενδυτικής τράπεζας και των μη βασικών δραστηριοτήτων», εξήγησε ο Raul Sinha, αναλυτής της JPMorgan Chase, σε υπόμνημα προς τους πελάτες.

«Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν βελτιωμένο momentum στη διαδικασία αναδιάρθρωσης», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.