ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ford: Μειώθηκαν 56% τα κέρδη γ΄ τριμήνου

15:07 - 27 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Ford: Μειώθηκαν 56% τα κέρδη γ΄ τριμήνου
Πτώση 56% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Ford Motor στο γ΄ τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες που σχετίζονται με τις ανακλήσεις και τις πιο χαμηλές πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, έπληξαν τα κέρδη στη Βόρεια Αμερική, αντισταθμίζοντας τη βελτίωση των αποτελεσμάτων από την Κίνα και την Ευρώπη.

Η Ford ανακοίνωσε καθαρά κέρδη σχεδόν 1 δισ. δολαρίων για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από τα 2,2 δισ. δολάρια που είχε εμφανίσει στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, όταν η εταιρεία επωφελήθηκε από την παρουσίαση του F150 φορτηγού με νέα σχεδίαση, και εμφάνισε αποτελέσματα-ρεκόρ για το γ΄ τρίμηνο.

 

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 26 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 20 σεντς ανά μετοχή, καθώς οι δαπάνες ανάκλησης και το κόστος διαφήμισης, ήταν χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν.

 

Τα έσοδα μειώθηκαν 6% στα 35,9 δισ. δολάρια με τις παραγγελίες παγκοσμίως να μειώνονται ελαφρώς, συμπεριλαμβανομένων και των χαμηλότερων πωλήσεων στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε εκροές κεφαλαίων 2 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο, και σχεδιάζει να παρουσιάσει θετικές ταμειακές ροές στο δ΄ τρίμηνο.

 

Η Ford επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο του 2016, στα 10,2 δισ. δολάρια αναφορικά με τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.