ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Αύξηση 79% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

11:53 - 02 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
Lufthansa: Αύξηση 79% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο
Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα κέρδη, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ευρωπαϊκές αερογραμμές παλεύουν σε πολλαπλά μέτωπα.

Τα προσαρμοσμένα EBIT του γερμανικού μεταφορέα υποχώρησαν κατά 6,5%σε 1,15 δισ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν σε 8,8 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη, ωστόσο, ενισχύθηκαν κατά 79% σε 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη σε μια έκτακτη διευθέτηση με κάποια εργατικά σωματεία για τις συντάξεις.

 

Η Lufthansa, όπως και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες φέτος, έχει έρθει αντιμέτωπη με επαναλαμβανόμενες απεργίες του προσωπικού, με πλεονάζουσα χωρητικότητα και χαλαρή ζήτηση λόγω της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις με το προσωπικό που αντιδρά στις προσπάθειες της εταιρίας να γίνει πιο ανταγωνιστική.

 

«Παρά τη μεταβλητότητα στον τομέα μας και παρά το δύσκολο περιβάλλον στην αγορά, κοιτάζουμε μελλοντικά το 2017 με αυτοπεποίθηση», ανέφερε πάντως ο Carsten Spohr, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa.

 

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η γερμανική εταιρία συνεχίζει να μειώνει χωρητικότητα ακόμη και το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι φετινές κεφαλαιουχικές δαπάνες θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες από το αναμενόμενο.

 

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα η Lufthansa ενέκρινε την αγορά του 55% της Brussels Airlines που δε βρίσκεται ακόμη στην κατοχή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.