ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας από την Airbus

17:09 - 23 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
Στην κατάργηση «περισσότερων από 1.000» θέσεων εργασίας θα οδηγήσει η αναδιάρθρωση της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρίας Airbus, κυρίως στη Γαλλία αλλά και στη Γερμανία, όπως δήλωσε σήμερα το συνδικάτο των εργαζομένων στη Γαλλία, FO.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο CFTC μιλά για την κατάργηση 780 θέσεων εργασίας, «χωρίς πραγματική αιτιολογία», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές στα συμβούλια των εργαζομένων.

 

«H κατάργηση 780 θέσεων εργασίας» έχει ήδη ανακοινωθεί στα πρόσφατα συμβούλια των εργαζομένων, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Μαρκ Εσκουρού, γραμματέας του FO.

 

Ωστόσο, αύριο θα υπάρξει ένα ακόμα συμβούλιο, κυρίως για τα τμήματα οικονομικών υπηρεσιών και γενικών προμηθειών, και αναμένεται να προσθέσει πολλές εκατοντάδες εργαζομένους στον αριθμό αυτό, όπως εκτίμησε ο γραμματέας της FO. «Κατά την άποψή μου, θα ξεπεράσουμε τους 1.000» πρόσθεσε.

 

Εκπρόσωπος της Airbus δεν ήθελε να «κάνει κάποιο σχόλιο για τις εικασίες αυτές προκειμένου να σεβαστεί τη νομοθεσία που απαιτεί να προηγηθεί συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.