ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoJ: Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια

17:27 - 28 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
BoJ: Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε ζημιές ύψους 200,2 δισ. γεν (1,8 δισ. δολάρια) για τους έξι μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του αντίκτυπου του ισχυρού γεν. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, είναι η πρώτη φορά που η κεντρική τράπεζα εμφανίζει ζημιές εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η τράπεζα επεσήμανε ότι οι απώλειες που συνδέονται με τις διακυμάνσεις στις ισοτιμίες άγγιξαν συνολικά τα 697,6 δισ. γεν στη διάρκεια του πρώτου οικονομικού εξαμήνου, έναντι κερδών ύψους 27,2 δισ. γεν που είχε εμφανίσει την ίδια περίοδο του περασμένου οικονομικού έτους.

 

Στο μεταξύ, οι εκμεταλλεύσεις της κεντρικής τράπεζας σε κυβερνητικά ομόλογα διευρύνθηκαν σε 397,5 τρισ. γεν την περίοδο αυτή, από 309,5 τρισ. το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, καθώς συνέχισε το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων.

 

Αν και κατέγραψε προβλέψεις ύψους 241,8 δισ. γεν για πιθανές απώλειες από συναλλαγές που σχετίζονται με ομόλογα, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της κεντρικής τράπεζας υποχώρησε ελαφρώς σε 8%.

 

«Έχουμε διασφαλίσει επαρκή επίπεδα κεφαλαίου και δεν βλέπουμε προβλήματα αυτή τη στιγμή», υποστήριξε αξιωματούχος της BoJ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.