ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Boeing: Απειλείται με κυρώσεις από τον ΠΟΕ

18:17 - 28 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
Boeing: Απειλείται με κυρώσεις από τον ΠΟΕ
Η Boeing απειλείται με κυρώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), καθώς κατηγορήθηκε ότι έλαβε παράνομες κρατικές επιδοτήσεις για το τελευταίο της επιβατηγό αεροσκάφος ευρείας ατράκτου. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal, φαίνεται πως η ΠΟΕ θα αποφανθεί κατά της εταιρείας.

Η υπόθεση περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα που πρόκειται να λάβει η Boeing από την πολιτεία της Ουάσινγκτον για να κατασκευάσει το νέο της αεροπλάνο 777X, ενώ αντανακλά τον πιο πρόσφατο γύρο μιας μακρόχρονης διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επάνω στη στήριξη που παρέχεται τόσο στην Boeing, όσο και στην Airbus.

 

Η εφημερίδα εξηγεί πως οι υποθέσεις αυτές παίρνουν χρόνια ώσπου να επιλυθούν από τον Οργανισμό Εμπορίου, αλλά παρακολουθούνται στενά ως δείκτης για την αποτελεσματικότητα των διεθνών κανόνων.

 

Στο μεταξύ, η νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ και η εστίαση στο εμπόριο ρίχνουν νέο φως σε τέτοιου είδους υποθέσεις αλλά και σε κυρώσεις που έχουν προκύψει από προηγούμενες αποφάσεις του ΠΟΕ. Οι αποφάσεις αυτές συνδέονται με κυρώσεις προς τις δύο κατασκευάστριες αεροσκαφών, που ενδέχεται να αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον επόμενο χρόνο.

 

Η ΕΕ, πριν από περίπου δύο χρόνια, εξέφρασε ανησυχίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με το πακέτο στήριξης που πρόκειται να λάβει το 777X, μια ανανεωμένη έκδοση του αεροσκάφους ευρείας ατράκτου 777.

 

Το αναβαθμισμένο μοντέλο έχει προσελκύσει πάνω από 300 παραγγελίες, από μεταφορείς που περιλαμβάνουν την Emirates Airline και την Deutsche Lufthansa.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.