ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H SAS εξαλείφει 1.000 θέσεις εργασίας

17:21 - 13 Δεκ 2016 | Επιχειρήσεις
H SAS εξαλείφει 1.000 θέσεις εργασίας
Η SAS σχεδιάζει να περικόψει 1.000 διοικητικές θέσεις και να διπλασιάσει το στόχο που έχει θέσει για εξοικονόμηση κοστών, καθώς προετοιμάζεται για μια άνοδο στις τιμές των καυσίμων και για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που πιέζει καθοδικά τις τιμές των εισιτηρίων και πλήττει την ανάπτυξη των κερδών.

Τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της SAS που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, πρόκειται να υποχωρήσουν σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, λόγω των «πιο απαιτητικών» συνθηκών του φθινοπώρου, υποστήριξε η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση.

 

Ο μεταφορέας θα προσπαθήσει να μειώσει τις δαπάνες κατά 1,5 δισ. κορώνες (164 εκατ. δολάρια) την περίοδο από το 2017 μέχρι το 2019, έναντι προηγούμενου στόχου για 800 εκατ. κορώνες, με τις περικοπές στις θέσεις εργασίας να αντιστοιχούν περίπου στο 9,3% του προσωπικού της.

 

Η SAS εξετάζει επίσης την μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων της εκτός των εγχώριων αγορών της της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, όπως εκτιμά πως το κόστος της εργασίας είναι μέχρι και 72% υψηλότερο σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

«Η πιθανή μεταφορά των βάσεων έξω από τη Σκανδιναβία, είναι μια κίνηση που οι επενδυτές μπορεί να εκτιμήσουν», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Jacob Pedersen, αναλυτής στην Sydbank. «Η αναδιάρθρωση έχει γίνει ο τρόπος ζωής τους. Η εταιρία παλεύει για την επιβίωσή της», πρόσθεσε ο ειδικός, επισημαίνοντας ότι η εγκατάσταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό «δε θα είναι εύκολο έργο, δεδομένης της ανάμειξης σωματείων, αλλά αν η εταιρία θέλει να επιβιώσει, είναι αναγκασμένοι να εξετάσουν όλες τις επιλογές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.