ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

McDonald's: Πουλά τις δραστηριότητές της στην Κίνα

15:05 - 10 Ιαν 2017 | Επιχειρήσεις
McDonald's: Πουλά τις δραστηριότητές της στην Κίνα
Σε πώληση του μεγαλύτερου ποσοστού των δραστηριοτήτων της σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ στις CITIC και Carlyle Group έναντι 2,1 δισ. δολαρίων, προχωράει η κορυφαία εταιρεία fast food, McDonald's.

Όπως σημειώνουν ξένα μέσα ενημέρωσης προηγήθηκαν μήνες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην αλυσίδα fast food και εταιρείες private equity, περιλαμβανομένων των Carlyle και TPG Capital Management, καθώς και αρκετών κινέζων μνηστήρων.

Η αμερικανική αλυσίδα ανέφερε ότι οι ντόπιοι εταίροι θα την βοηθήσουν να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέσω του ανοίγματος νέων εστιατορίων, ειδικότερα σε μικρότερες πόλεις, που αναμένεται να επωφεληθούν από την αύξηση της αστικοποίησης και του μέσου εισοδήματος.

"Η McDonald's δίνει μάχη διεθνώς και δεν διαθέτει τα χρήματα ή τους πνευματικού πόρους να εστιάσει στην Κίνα", δήλωσε ο Shaun Rein, διευθύνων σύμβουλος της China Market Research Group.

Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 2.400 εστιατόρια στην ηπειρωτική Κίνα και σχεδόν 240 στο Χονγκ Κονγκ. Η νέα συνεργασία αναμένεται να αυξήσει κατά 1.500 τον αριθμό των καταστημάτων στις δύο  περιοχές.

Με βάση τη συμφωνία, η εισηγμένη στο Χονγκ Κογνκ CITIC Ltd και η θυγατρική της CITIC Capital, θα αποκτήσουν το 52% της επιχείρησης.

Ένας άλλος εταίρος, μια εταιρεία ιδιωτικού κεφαλαίου η Carlyle Group με έδρα την Ουάσινγκτον, θα κατέχει το 28%, ενώ η  McDonald's θα κρατήσει το υπόλοιπο 20% της επιχείρησης. Το deal θα πραγματοποιηθεί σε μετρητά αλλά και μετοχές της νέας εταιρείας, η οποία θα δρα ως master franchisee για περίοδο 20 ετών τουλάχιστον. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.