ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανικές επιχειρήσεις: Έχουμε ήδη ζημιωθεί από το Brexit

09:50 - 07 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Βρετανικές επιχειρήσεις: Έχουμε ήδη ζημιωθεί από το Brexit
Παρότι το Brexit δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, το 58% των ηγετών των βρετανικών εταιριών δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν ήδη ζημιωθεί από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Ipsos Mori με τίτλο «Captains of Industry», περίπου το ένα τρίτο των ηγετών ανέφεραν ότι το Brexit δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στην εταιρία τους, ενώ το 11% πιστεύει ότι η απροσδόκητη έκβαση του δημοψηφίσματος βοήθησε τις δραστηριότητες.

 

«Δυστυχώς, φαίνεται πως οι επιχειρήσεις σε αυτή τη χώρα ήδη πλήττονται από την οικονομική αναταραχή από την έξοδο από την ΕΕ», επιβεβαίωσε στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ο Ben Page, CEO στην Ipsos Mori.

 

«Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να χαλαρώσει φέτος, με τα δύο τρίτα να λένε ότι πιστεύουν πως η επιχειρηματική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες».

 

Η έρευνα της Ipsos Mori πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 114 προέδρων, CEOs, γενικών διευθυντών και υπευθύνων οικονομικών, από τις 500 μεγαλύτερες εταιρίες της Βρετανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.