ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Thomson Reuters: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου

19:45 - 09 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Thomson Reuters: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου
Η Thomson Reuters ανακοίνωσε σήμερα υψηλότερα από το αναμενόμενο κέρδη το τέταρτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα αντανακλούν μια τόνωση από την πώληση μονάδας, ενώ η εταιρία αναμένει τα έσοδα να αυξηθούν το 2017 κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Η εταιρία ειδήσεων και πληροφοριών ανέφερε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,24 δισ. δολάρια ή 3,03 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 417 εκατ. δολαρίων ή 53 cents ανά μετοχή πέρυσι.

 

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, η εταιρία κέρδισε 60 cents ανά μετοχή, δηλαδή δύο cents άνω της μέσης πρόβλεψης των αναλυτών.

 

Τα έσοδα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street. Διαμορφώθηκαν σε 2,86 δισ. δολάρια, ενώ η αγορά ανέμενε 2,89 δισ. Στο μεγαλύτερο τμήμα της Thomson Reuters που ασχολείται με τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 1% σε 1,5 δισ. δολάρια.

 

Η μονάδα της εταιρίας, Reuters News, εμφάνισε άνοδο 5% στις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου, σε 77 εκατ. δολάρια.

 

Για το έτος που μόλις έληξε, τα έσοδα της εταιρίας επηρεάστηκαν από τις διακυμάνσεις των νομισμάτων και υποχώρησαν κατά 1%.

 

Η Thomson Reuters ανέφερε ότι το συμβούλιό της ενέκρινε αύξηση στο ετήσιο μέρισμα κατά δύο cents, σε 1,38 δολάριο ανά μετοχή, ενώ πρόσθεσε ότι θα τονώσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά ένα δισ. δολάρια.

 

Η εταιρία στοχεύει σε επιτάχυνση στην ανάπτυξη εσόδων το 2017, προβλέποντας αύξηση πωλήσεων κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό. Παράλληλα βλέπει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,35 δολάρια, νούμερο που συνάδει με τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.