ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρά η εξαγορά της Yahoo από την Verizon

15:50 - 16 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Προχωρά η εξαγορά της Yahoo από την Verizon
Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Verizon για την εξαγορά της Yahoo, σύμφωνα με πηγές κοντά στις δύο εταιρείες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει από το περασμένος έτος, ωστόσο, η τότε συμφωνία δεν προχώρησε καθώς ήρθε στο φώς κυβερνοεπίθεση στη Yahoo το 2013 με κλοπή δεδομένων για περισσότερους από 1 δις. χρήστες της, ενώ αποκαλύφθηκε πως είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση και το 2014 με κλοπή στοιχείων 500 εκ. πελατών της. Επίσης σε νεώτερη ανακοίνωση της αναφέρει πως οι βάσεις δεδομένων της παραβιάστηκαν τόσο το 2015 όσο και το 2016.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες η Verizon έκανε πίσω ενώ η Yahoo βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Αμερικανικής Κεφαλαιαγοράς  για το κατά πόσο παραβίασε τους κανόνες αποκρύπτοντας τις κυβερνοεπιθέσεις.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Yahoo δέχθηκε αφενός να μειώσει το αντίτιμο εξαγοράς της κατά 350 εκ. δολάρια στα 4,45 δισ. δολάρια και αφετέρου να δεχθεί και μετά την εξαγορά της συνυπευθυνότητα  για τυχόν μελλοντικές αγωγές από πελάτες των οποίων εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα.

 

H Verizon η οποία το 2015 είχε εξαγοράσει την AOL έναντι 4,4 δισ. δολαρίων θέλει να αξιοποιήσει την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Yahoo στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ανταλλαγή μηνυμάτων την μεταφορά δεδομένων και εικόνας αλλά και την προώθηση διαφημίσεων την οποία σκοπεύει να προσαρμόσει και επεκτείνει στο δίκτυο οπτικών ινών που διαθέτει και καλύπτει το 98 των ΗΠΑ ενώ έχει παρουσία και σε 22 χώρες μέσω της θυγατρικής της Verizon Enterprise Solutions

 

Η Verizon είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στις ΗΠΑ μετά την συγχώνευση το 2000 της BellAtlantic με την GTE. Το 2016 είχε έσοδα 126 δισ. δολάρια, λειτουργικά κέρδη 27 δισ. δολάρια και καθαρά κέρδη 13.12 δισ. δολάρια. 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.