ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Snapchat ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στη Wall Street

18:46 - 17 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Η Snapchat ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στη Wall Street
Να κάνει το ντεμπούτο της στη Wall Street ετοιμάζεται η εταιρεία Snap, η οποία δημιούργησε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat, ενώ αναμένεται πως η IPO της (Initial Public Offering, η είσοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο) θα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί, έπειτα από εκείνη της εταιρείας Facebook που εισήχθη το 2012 με αξία 104 δισ. δολάρια.

Η Snap, στο πλαίσιο της IPO της θα προσφέρει 200-230 εκατ. κοινές μετοχές. Η τιμή έκαστης θα κυμανθεί από 14-16 δολάρια και, βάσει αυτού, η εταιρεία αποτιμάται συνολικά σε 19,5-22,2 δισ. δολάρια. Η εταιρεία προβλέπει πως θα αποκομίσει από τη διάθεση των τίτλων της από 2,1 έως 2,3 δισ. δολάρια.

 

Η κίνηση αυτή θα καθιερώσει τον ιδρυτή, τον 26χρονο Έβαν Σπίγκελ, ως έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο της τεχνολογίας.

 

Το Snapchat είναι μια υπηρεσία μηνυμάτων που επιτρέπει την αποστολή βίντεο, φωτογραφιών ή άλλων μηνυμάτων με φίλτρα που αλλάζουν το πρόσωπο και τη φωνή. Έχει συνεργαστεί με άλλες εταιρείες και διασήμους για την παροχή περιεχομένου μέσω της υπηρεσίας «Discover», ενώ πρόσφατα έκανε κίνηση και σε διαφορετικά «νερά», με την πώληση των γυαλιών με κάμερα Spectacles, που σημείωσαν επιτυχία την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

 

Το Facebook είχε προσπαθήσει να αγοράσει το Snapchat, ωστόσο ο Σπίγκελ είχε απορρίψει την προσφορά, ύψους 3 δισ. δολαρίων, του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το 2013, όταν το Snapchat είχε 5 εκατ. ημερησίως ενεργούς χρήστες. Η Snap Inc θεωρείται ανταγωνίστρια του Facebook, και απευθύνεται σε νεαρότερο κοινό (πλέον) σε σχέση με το καθιερωμένο κυρίαρχο κοινωνικό δίκτυο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.