ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή στο τιμόνι της HSBC, άνοδος στην τιμή της μετοχής

12:47 - 13 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Αλλαγή στο τιμόνι της HSBC, άνοδος στην τιμή της μετοχής
O Mark Tucker αναλαμβάνει τη θέση του νέου προέδρου της HSBC Holdings, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης. Η κίνηση από πολλούς θεωρείται έκπληξη αφού ο M. Tucker είναι βετεράνος του ασφαλιστικού τομέα, όντας CEO της AIA Group.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η επιλογή του M. Tucker έγινε δεκτή θετικά από τους επενδυτές αφού μετά την ανακοίνωσή της η τιμή της μετοχής της HSBC ενισχύθηκε κατά 2,3% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή αύξηση από τις 8 Δεκεμβρίου. Στον αντίποδα η μετοχή της AIA υποχώρησε κατά 2,6%, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο.

 

Ο M. Tucker θα αντικαταστήσει τον Douglas Flint, ο οποίος σχεδιάζει να αποχωρήσει το 2017.

 

O M. Tucker, 59 ετών, έχει θητεία σε διάφορες ηγετικές θέσεις μεταξύ των οποίων και ως επικεφαλής της Prudential και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η HSBC. Η πρώτη του αποστολή θα είναι να βρει αντικαταστάτη του σημερινού CEO της HSBC, στη θέση του Stuart Gulliver, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της τράπεζας για πάνω από έξι χρόνια.

 

Η HSBC έχει 235.000 υπαλλήλους σε περίπου 70 χώρες και προσπαθεί να προσαρμοστεί στους νέους αυστηρότερους κανονισμούς που έχουν επιβληθεί στον τραπεζικό τομέα τα τελευταία χρόνια.

 

Ο M. Tucker ανέλαβε επικεφαλής της ασφαλιστικής ΑΙΑ στο Χονγκ Κονγκ το 2010 και από τότε επιβλέπει την επέκτασή της σε 18 αγορές της Ασίας, γεγονός που του δίνει την απαραίτητη εμπειρία στη συγκεκριμένη περιοχή. Επί των ημερών του η ΑΙΑ διεύρυνε τις δραστηριότητές της ενώ πλέον διαθέτει κεφάλαια 78 δισ. δολαρίων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 13 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.