ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Volkswagen: Προβλέπει υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη το 2017

13:41 - 14 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Volkswagen: Προβλέπει υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη το 2017
Η Volkswagen AG, που αγωνίζεται να ξεπεράσει το κόστος του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων, προέβλεψε σήμερα υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη το 2017, καθώς παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την επιστροφή στην κερδοφορία πέρυσι, μετά από τις χειρότερες ζημιές που εμφάνισε στην ιστορία της, στον απόηχο της κρίσης με τα οχήματα diesel.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη πρόκληση να πείσει τους επενδυτές ότι έχει αφήσει πίσω της την κρίση diesel και βρίσκεται σε σωστή τροχιά για να εμφανίσει ισχυρά κέρδη στα επόμενα έτη, αφού κατέβαλε περισσότερα από 25 δισ. δολάρια σε πρόστιμα, κυρώσεις και αποζημιώσεις στις ΗΠΑ για να διευθετήσει ποινικές και αστικές διαφορές που σχετίζονται με το σκάνδαλο.


Η εταιρεία έχει εμφανίσει καθαρά κέρδη 5,14 δισ. ευρώ το 2016, μετά από τις ζημιές των 1,6 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος. Η Volkswagen κατέγραψε πέρυσι έσοδα 217,3 δισ. ευρώ, σε μια αύξηση 2%.


Πέρυσι πούλησε 10,4 εκατ. οχήματα, ξεπερνώντας την Toyota Motor ως την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως με βάση τις πωλήσεις.


Αναφερόμενη στο νέο έτος, η Volkswagen προβλέπει αύξηση 4% στα έσοδα, ελαφρώς υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων, και προ φόρων απόδοση επί των πωλήσεων, μεταξύ 6%-7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.