ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικάζεται η UBS με κατηγορίες για βοήθεια σε πελάτες να φοροδιαφύγουν

14:34 - 20 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Δικάζεται η UBS με κατηγορίες για βοήθεια σε πελάτες να φοροδιαφύγουν
Η UBS και η γαλλική θυγατρική της βρίσκονται αντιμέτωπες με δίκη στη Γαλλία, καθώς οι αρχές απηύθυναν κατηγορίες εναντίον της ελβετικής τράπεζας, σηματοδοτώντας μια κλιμάκωση της μακροχρόνιας έρευνας στις κατηγορίες ότι η τράπεζα βοήθησε πλούσιους πελάτες να αποφύγουν φόρους.

"Θα έχουμε τώρα τη δυνατότητα να απαντήσουμε λεπτομερώς σε ένα δικαστήριο. Η UBS έχει καταστήσει σαφές πως διαφωνεί με τις κατηγορίες, τις υποθέσεις και τις νομικές ερμηνείες που γίνονται", τόνισε σε ανακοίνωσή της.


Γάλλοι δικαστές έχουν δώσει εντολή η UBS να δικαστεί για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος καθώς και για παράνομη παροχή σχετικών υπηρεσιών, αναφέρει δικαστική πηγή στο Reuters.


Οι δικαστές επρόκειτο αυτή την εβδομάδα να δώσουν εντολή για εκδίκαση της υπόθεσης, ανέφερε το πρακτορείο χθες, αφού οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν να φέρουν μια διευθέτηση στις μακροχρόνιες έρευνες για τις κατηγορίες ότι η UBS βοήθησε πελάτες να φοροδιαφύγουν.


Η γαλλική εφημερίδα JDD ανέφερε ότι η UBS είχε απορρίψει πρόταση των δικαστών για διευθέτηση του θέματος, ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.