ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

General Motors: Άλμα 33,5% στα κέρδη το α’ τρίμηνο

16:03 - 28 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
General Motors: Άλμα 33,5% στα κέρδη το α’ τρίμηνο
Καθαρά κέρδη ύψους 2,6 δισ. δολαρίων παρουσίασε η General Motors για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 33,5%, στο καλύτερο πρώτο τρίμηνο που έχει σημειώσει ιστορικά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 1,70 δολαρίου ανά μετοχή στο τρίμηνο σε βάση πωλήσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι θα κυμανθούν στο 1,47 δολάριο.

 

Επιπλέον, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 11% στα 41,2 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν 40,3 δισ. δολάρια, καθώς η GM πραγματοποίησε άνοδο τόσο στις πωλήσεις όσο και στην τιμολόγηση στα φορτηγά της και τα οχήματα SUV στη Βόρεια Αμερική,

 

Η GM συνεχίζει να επωφελείται από την έντονη ζήτηση για φορτηγά και SUV, η οποία τονώνεται και από τις σταθερά χαμηλές τιμές της καυσίμων και τη γενικότερα σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

 

Παράλληλα, τα κέρδη από την Κίνα παρέμειναν σταθερά καθώς οι πωλήσεις της βελτιώθηκαν έπειτα από τη «μουδιασμένη» έναρξη του έτους που είχε.

 

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητά μας να πραγματοποιήσουμε κέρδη και να θεμελιώσουμε την ισχυρή κερδοφορία της εταιρείας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.