ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tui: Ζημίες 308 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

14:50 - 15 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
Tui: Ζημίες 308 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο
Ο tour operator Tui κατέγραψε ζημίες 308,6 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στα τέλη Μαρτίου, έναντι απώλειας 394,6 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι απώλειες καταγράφηκαν παρότι η εταιρία εμφάνισε άνοδο 3% στον αριθμό των πελατών της, χάρη σε κρατήσεις για τις κρουαζιέρες της και για διακοπές σε ξενοδοχεία.

 

Η Tui ωφελήθηκε κυρίως από μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων στις κρατήσεις της, από υψηλότερες τιμές στη Βρετανία για προορισμούς στην ευρωζώνη, καθώς και από την απόκτηση ενός γαλλικού tour operator.

 

Η εταιρία ανακοίνωσε, ακόμη, ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις είναι αυτή τη στιγμή κατά 4% πιο βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και πρόσθεσε πως αναπτύσσεται η ζήτηση για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Πράσινο Ακρωτήρι και μακρινά ταξίδια.

 

Όπως πρόσθεσε, η ζήτηση από Βρετανούς τουρίστες «παραμένει ανθεκτική» παρά το Brexit.

 

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρία διατήρησε προηγούμενο guidance και αναμένει ανάπτυξη «τουλάχιστον 10%» στα κέρδη (underlying) για ολόκληρο το έτος.

 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, οι μετοχές της Tui έχουν υποχωρήσει κατά 5% και εμφανίζουν τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη FTSE All Share.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.