ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Monte de Pachi:Σύντομα το «ΟΚ» της Κομισιόν για τη διάσωση

13:16 - 16 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
Monte de Pachi:Σύντομα το «ΟΚ» της Κομισιόν για τη διάσωση
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η Κομισιόν να δώσει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση βοήθειας από το ιταλικό δημόσιο στην Monte dei Paschi di Siena, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομίας.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην τράπεζα, διοχετεύοντας λεφτά για να βάλει το μερίδιο του λέοντος από το κεφαλαιακό έλλειμμα των 8,8 δισ. ευρώ, καθώς η τράπεζα δεν κατόρθωσε να αντλήσει κεφάλαια από την αγορά πέρυσι.


Αλλά το σχήμα κρατικής βοήθειας εξακολουθεί να χρειάζεται την έγκριση της Κομισιόν, η οποία πρέπει επίσης να δώσει το πράσινο φως για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

 

Στις επόμενες εβδομάδες, η Κομισιόν αναμένεται να πάρει μια απόφαση για την κρατική βοήθεια και στη συνέχεια το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας”, τόνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου, Fabrizio Pagani.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο ίδιος εκτιμά ότι η τράπεζα είχε γίνει ήδη ασφαλής εδώ και κάποιους μήνες, καθώς και ότι η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες με το τραπεζικό ταμείο διάσωσης Atlante για την πώληση του χαρτοφυλακίου των επισφαλών της δανείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.