ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LSE και Citi «έδωσαν» τα χέρια για 685 εκατ. δολάρια

09:12 - 31 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
LSE και Citi «έδωσαν» τα χέρια για 685 εκατ. δολάρια
Tην υπηρεσία analytics σταθερού εισοδήματος της Citigroup, το «The Yield Book» αλλά και τις σχετικές δραστηριότητες indexing της τράπεζας συμφώνησε να αγοράσει το London Stock Exchange (LSE) για 685 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των εταιρειών.

Όπως υπογράμμισε το LSE, το οποίο είχε αναφέρει πως θα αναζητούσε επενδύσεις μετά την κατάρρευση της προτεινόμενης συγχώνευσής του με το Deutsche Boerse, η συμφωνία θα τονώσει τα δεδομένα και τις ικανότητες analytics στις πληροφορίες του και τις δραστηριότητες των δεικτών FTSE Russell -τους οποίους αγόρασε το 2014-, καθώς και ότι θα οδηγήσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία με τη χρήση των δεικτών του στα 15 τρισ. δολάρια.

 

Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και εκτιμάται πως θα κλείσει κατά το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς. Όπως προβλέπεται, πρόκειται να προσθέσει 30 εκατ. δολάρια στα έσοδα του LSE τα πρώτα τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του. Παράλληλα θα φέρει εξοικονόμηση κόστους 18 εκατ. δολαρίων κατά την ίδια αυτή περίοδο.

 

Πέρυσι, η εταιρία είχε εκτιμήσει πως οι δραστηριότητες αυτές θα παράγουν μετά την αγορά τους, EBITDA 46 εκατ. δολαρίων από έσοδα 107 εκατ. δολαρίων. Τώρα ανέφερε πως βλέπει το περιθώριο EBITDA να αυξάνεται τουλάχιστον σε 50% μέσα σε τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.