ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός για την αύξηση κεφαλαίου της Banco Popular

13:53 - 01 Ιουν 2017 | Επιχειρήσεις
Συναγερμός για την αύξηση κεφαλαίου της Banco Popular
Η ισπανική τράπεζα Banco Popular απευθύνθηκε στην Deutsche Bank προκειμένου να της δώσει τη θέση της συμβούλου, έπειτα από την παραίτηση της Morgan Stanley, σχετικά με το σχέδιο αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της El Confidencial, η Banco Popular θέλει να δοκιμάσει την επενδυτική διάθεση για μια αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 4 δισ. με 5 δισ. ευρώ, αν τα σχέδια για την εύρεση ενός εταίρου συγχώνευσης αποτύχουν.

 

Τόσο ο εκπρόσωπος της Banco Popular όσο και των Deutsche Bank και Morgan Stanley αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή (Single Resolution Board -SRB), προειδοποίησε πως η ισπανική τράπεζα ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ρευστοποίησης αν αποτύχει να βρει αγοραστή.

 

Η επικεφαλής της SRB, Elke Koenig, διέψευσε την έκδοση προειδοποίησης.

 

Σημειώνεται πως η Banco Popular κάνει αγώνα δρόμου για να βρει αγοραστή, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, έκλεισε την πόρτα τον περασμένο μήνα σε μια διάσωση από το Δημόσιο, ενώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συναντά εμπόδια από τους υφιστάμενους μετόχους.

 

Τα προβλήματα της τράπεζας διατηρούνται μετά από πέντε χρόνια, όπου η Μαδρίτη δαπάνησε πάνω από 40 δισ. ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών που επλήγησαν από την κρίση. Ο τραπεζικός κλάδος έχει εκκαθαριστεί από τότε, αφήνοντας μόνο 14 τραπεζικά ιδρύματα από τα 55 το 2008.

 

Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει «βουτιά» 16,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.