ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Boeing: Προβλέπει αποστολές αεροσκαφών 6 τρισ. δολ. σε 20 χρόνια

14:06 - 20 Ιουν 2017 | Επιχειρήσεις
Boeing: Προβλέπει αποστολές αεροσκαφών 6 τρισ. δολ. σε 20 χρόνια
Σε 41.030 τζετ ανέβασε την ετήσια 20ετή πρόβλεψή της για αποστολές αεροπλάνων η Boeing, με τον αριθμό αυτό να έχει αξία που για πρώτη φορά ξεπερνά τα έξι τρισ. δολάρια βάσει τιμοκαταλόγου.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο προέβλεψε σήμερα πως η κίνηση επιβατών θα αυξηθεί κατά 4,7% μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες. Το outlook είναι πιο αισιόδοξο από εκείνο που ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα η Airbus, η οποία προβλέπει αύξηση 4,4%.

 

Πάνω από τα μισά αεροπλάνα που αναμένει η Boeing πως θα αποστείλει, προορίζονται για να βοηθήσουν τις εταιρίες να επεκταθούν. Η εταιρία εξήγησε πως τα υπόλοιπα, περίπου το 43%, θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν λιγότερο αποδοτικά σκάφη που σταδιακά αποσύρονται.

 

Σχεδόν το 40% των αεροπλάνων θα πάει σε πελάτες στην Ασία, κυρίως χάρη στην τεράστια άνθηση των μετακινήσεων από αέρα στην Κίνα.

 

Σε γενικές γραμμές, οι προβλέψεις της Boeing και της Airbus είναι παρόμοιες, και οι δύο εταιρίες έχουν αναγκαστεί το τελευταίο διάστημα να μειώσουν τους ρυθμούς παραγωγής των μεγαλύτερων αεροπλάνων τους, λόγω της χαλάρωσης της ζήτησης.

 

Η Boeing έχει εστιάσει σε μεγάλα σκάφη δύο κινητήρων που έχουν χωρητικότητα για πάνω από 400 επιβάτες. Αντίθετα, στελέχη της Airbus επιμένουν ότι θα ανακάμψει η αγορά για τα μεγάλα αεροπλάνα της εταιρίες με τέσσερις κινητήρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.