ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβα» Spiegel για ύπαρξη καρτέλ στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

17:21 - 21 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
«Βόμβα» Spiegel για ύπαρξη καρτέλ στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Τεχνικά ζητήματα, κόστη και προμήθειες ρυθμίζονταν σε μυστικές συναντήσεις μεταξύ των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο κάνει ξεκάθαρα λόγο για ύπαρξη καρτέλ που λειτουργούσε από την αρχή της δεκαετίας του 1990 και συμμετείχαν σε αυτό εταιρείες όπως η Volkswagen, η Audi, η BMW και η Daimler.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση μπορεί να είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της γερμανικής βιομηχανίας, ενώ σημειώνεται ότι οι συνεννοήσεις μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών αφορούσαν και ζητήματα εκπομπής ρύπων, κάτι που δίνει μια νέα τροπή στο σκάνδαλο «Dieselgate».

 

Περίπου 200 υπάλληλοι που συμμετείχαν σε 60 επιτροπές, συζητούσαν θέματα για την εξέλιξη των οχημάτων, τα φρένα, τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και τα συστήματα μετάδοσης, αναφέρει το Spiegel επικαλούμενο επιστολή προς τις αρχές ανταγωνισμού.

 

Σύμφωνα με το Spiegel, η Volkwsagen παραδέχεται σε επιστολή που έστειλε προς τις αρχές στις 4 Ιουλίου ότι μπορεί να συμμετείχε σε εναρμονισμένες πρακτικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.