ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Αυξηθήκαν κατά 25% οι φορολογικές δηλώσεις

22:44 - 08 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Ινδία: Αυξηθήκαν κατά 25% οι φορολογικές δηλώσεις
Οι φορολογικές αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι έχουν δεχθεί ήδη 25% περισσότερες φορολογικές δηλώσεις το τελευταίο οικονομικό έτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, περίπου 28 εκατομμύρια Ινδοί έχουν υποβάλλει μέχρι τώρα φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαρτίου, έναντι μόλις 22 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η κυβέρνηση παρουσίασε την αύξηση στον αριθμό των φορολογικών δηλώσεων ως μια δικαίωση της απόφασης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να αποσύρει το 86% των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία. Μετά την απόσυρση η κυβέρνηση πραγματοποίησε έλεγχο στους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που κατέθεσαν πάνω από 200.000 ρουπίες (3.142 δολάρια) σε παλιά νομίσματα στους λογαριασμούς τους.

«Σημαντικός αριθμός νέων φορολογούμενων προστέθηκε στη φορολογική βάση μετά την απονομισματοποίηση που ακολούθησε» ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η Ινδία έχει μια συνολική φορολογική βάση περίπου 57 εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολύ μισθωτοί υπάλληλοι.

Ωστόσο, οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η μεσαία τάξη αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση να συμμορφωθεί με τους νέους φορολογικούς κανονισμούς, καθώς η κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν σταδιακά πιο δύσκολη την φοροδιαφυγή.

Την 1η Ιουλίου, η χώρα εισήγαγε έναν νέο ΦΠΑ που αναμένεται να αναγκάσει πολλές μικρές επιχειρήσεις να δηλώσουν τα έσοδα τους αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν συναλλαγές με μεγαλύτερες εταιρείες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:43 - 08 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.