ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο της Ford για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

14:05 - 22 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Σχέδιο της Ford για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα
Και η Ford τώρα, μετά από την Daimler, τη General Motors και την Tesla, επιχειρεί να μπει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας

Κίνητρο της Ford είναι, εκτός της τάσης που επικρατεί στην αυτοκίνηση, το γεγονός ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 7%, προς όφελος των ανταγωνιστών της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, o αμερικανικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Anhui Zotye Automobile Co, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, με ισότιμη συμμετοχή, η οποία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα. Η Zotye είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα και φέτος έχει πουλήσει 16.000 μονάδες μέχρι τον Ιούλιο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη, η Ford συνεργάζεται στην Κίνα με την Chongqing Changan Automobile Co Ltd, έχει μάλιστα δεσμευτεί ότι ως το 2025, θα παρουσιάσει και μια ηλεκτρική ή υβριδική εκδοχή σε όλα τα μοντέλα που παράγει σήμερα.

 

Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η διεύρυνση του μεριδίου τους στις πωλήσεις είναι κάτι που ενδιαφέρει έντονα και το Πεκίνο. Ένας από τους λόγους είναι και η τρομακτική ατμοσφαιρική ρύπανση που παρατηρείται, κυρίς στο Πεκίνο και άλλα αστικά κέντρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 22 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.