ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hewlett Packard: Μεγαλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα γ' τριμήνου

11:18 - 06 Σεπ 2017 | Επιχειρήσεις
Hewlett Packard: Μεγαλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα γ' τριμήνου
Μεγαλύτερα των εκτιμήσεων παρουσιάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τεχνολογίας Hewlett Packard Enterprise, γεγονός που αποδίδεται στη διάσπαση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 4,13% στα 14,62 δολάρια μετά τα αποτελέσματα.

Αναλυτικά, τα έσοδα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 8,2 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα  από το τμήμα ομάδας επιχειρήσεων της εταιρείας, που περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις αποθήκευσης και δικτύωσης, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από τα τρία τέταρτα των συνολικών εσόδων της διαμορφώθηκαν σε 6,8 δισ. δολ. για το γ' τρίμηνο σημειώνοντας αύξηση 3%. Η πρόβλεψη  της FactSet «έβλεπε» έσοδα 6,37 δισ. δολ.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από το διάσπαση της Hewlett-Packard Co εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή ύψους 15 cents για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, από 1,43 δολάριο ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της HPE ανήλθαν σε 31 cents ανά μετοχή.

Η εταιρεία με έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι περίμενε πως τα κέρδη της θα ήταν της τάξης των 26 – 30 σεντς ανά μετοχή, ενώ, σύμφωνα μς το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 40 σεντς.

Η HPE προσάρμοσε και την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους. Μετά την ολοκλήρωση του spinoff, αναμένει απώλειες 7- 11 σεντς ανά μετοχή και προσαρμοσμένα κέρδη 1,36- 1,40 δολ. ανά μετοχή, με την ανακολουθία να προκύπτει από τα κόστη του διαχωρισμού, τις δαπάνες για αναδιάρθρωση και άλλα κόστη.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:23 - 06 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.