ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Οι ιαπωνικές τράπεζες θα αναζητήσουν στις αγορές 50 δισ.δολάρια

21:14 - 07 Σεπ 2017 | Επιχειρήσεις
Fitch: Οι ιαπωνικές τράπεζες θα αναζητήσουν στις αγορές 50 δισ.δολάρια
Άντληση 50 δισ. δολαρίων θα πρέπει να επιδιώξουν μέχρι το 2019 οι τρεις μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες (SMFG, MHFG και MUFG), προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες ελάχιστης κεφαλαιακής βάσης για απορρόφηση ζημιών (total loss-absorbing, capacity TLAC), εκτιμά σε ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι εκτιμήσεις των τραπεζών πως τα RWA θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 25% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω τράπεζες είναι ήδη σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία (RWA) και τη μόχλευση.

 

Η Fitch αναμένει οι αγορές να απορροφήσουν αυτήν την εκτιμώμενη έκδοση ομολόγων, δεδομένου ότι οι τράπεζες εξέδωσαν 33 δισ. δολάρια σε επιλέξιμες μη εξασφαλισμένες ομολογίες ανώτερης βαθμίδας κατά τη διάρκεια των 12 μηνών, έως το τέλος Μαρτίου 2017.

 

Μόνο η SMFG συμμορφώνεται προς το παρόν με τους κανόνες για την TLAC.

 

Όσον αφορά τις λοιπές προκλήσεις, η κερδοφορία και η παραγωγή εσωτερικού κεφαλαίου τω τριών τραπεζών θα μπορούσαν να υπονομευθούν από την επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

 

Επιπλέον, η έλλειψη ζήτησης επενδυτών για ομόλογα που απορροφούν ζημίες των τραπεζών, θα μπορούσε να δυσχεράνει τη συμμόρφωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.