ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σημαίνουν τα ονόματα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο;

08:00 - 26 Σεπ 2017 | Επιχειρήσεις
Τι σημαίνουν τα ονόματα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο;
Είναι πολλές και διαφορετικές οι μάρκες που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν από πού προέρχονται τα ονόματα πολλών εξ αυτών. Τι αντιπροσωπεύουν λοιπόν τα ονόματα μερικών από τις πιο διάσημες μάρκες παγκοσμίως και πως τα εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές του;

Η Pepsi πήρε το όνομά της από τον ιατρικό όρο για δυσπεψία. Ο ιδρυτής του γνωστού αναψυκτικού, Caleb Davis Bradham, εμπνεύστηκε το όνομα από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο προϊόν βοηθά στην… πέψη.

images

 

Η Google οφείλει το όνομά της σε τυπογραφικό λάθος. Μια από τις προτάσεις για την ονομασία ήταν "googolplex" ένας από τους μεγαλύτερους περιγραφικούς αριθμούς. Το όνομα «Google» γεννήθηκε όταν ένας μαθητής κατέγραψε λάθος την παραπάνω λέξη.

google owes its name to a typo

 

Το McDonald's πήρε το όνομά του από δύο αδέλφια που κατείχαν ένα εστιατόριο με μπέργκερ.

mcdonalds is named after two brothers who ran a burger restaurant

 

Το όνομα της Adidas παρά το όσα πιστεύονται δεν αποτελεί ακρωνύμιο της φράσης "All Day I Dream About Soccer." Το όνομα προέρχεται από το τον ιδρυτή της εταιρείας, Adolf Dassler. Το ψευδώνυμο του  Adolf ήταν Adi   και προσθέτοντας τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου του δημιουργείται το όνομα της γνωστής εταιρείας κατασκευής αθλητικών παπουτσιών.

adidas isnt an acronym for all day i dream about soccer

 

Το όνομα της Rolex προέρχεται από την επιθυμία του ιδρυτή της, Hans Wilsdorf για εμπορικό σήμα που θα μπορούσε να ειπωθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα.

a genie whispered rolex in the founders ear

 

Ο ιδρυτής της Zara, Amancio Ortega, αρχικά ονόμασε την εταιρεία του προς τιμήν της ταινίας "Zorba the Greek" του 1964. Αλλά επειδή το πρώτο μαγαζί άνοιξε πολύ κοντά σε ένα μπαρ με το ίδιο όνομα ο Amancio Ortega άλλαξε το όνομα σε κάτι που θα έμοιαζε με Zorba.

zara came from zorba its original name

 

Η εταιρεία ASOS είναι ακρωνύμιο για το AsSeenOnScreen.

asos is an abbreviation of asseenonscreen

 

Το ΙΚΕΑ δεν είναι στην πραγματικότητα μια σουηδική λέξη. Αποτελεί αποτέλεσμα του αθροίσματος των αρχικών του ονόματος του ιδρυτή της εταιρείας, Ingvar Kamprad και τα αρχικά της φάρμας και του χωριού στο οποίο ο τελευταίος μεγάλωσε, Elmtaryd και Agunnaryd.

ikea isnt actually a swedish word

 

Το Starbucks ονομάστηκε έτσι προς τιμήν ενός χαρακτήρα από το "Moby-Dick".

starbucks is named after a character in moby dick

 

Το GAP αναφέρεται στο χάσμα γενεών μεταξύ ενηλίκων και παιδιών. Το πρώτο κατάστημα GAP άνοιξε το 1969 με στόχο την πώληση καλών τζιν.

gap refers to the generation gap between adults and kids

 

Το όνομα Häagen-Dazs μπορεί να ακούγεται πως έχει ρίζες από τη Δανία, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λέξη που επινόησαν οι ιδρυτές και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

hagen dazs may sound danish but its completely made up

 

Το όνομα της Nike είναι προφανώς εμπνευσμένο από τη Νίκη, τη γνωστή σε εμάς ελληνική λέξη.

nike is the greek goddess of victory

 

Το Amazon πήρε το όνομά του από τον μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου.

amazon was named after the worlds biggest river

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.