ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Equifax: Παραίτηση του CEO μετά τη διαρροή εκατομμυρίων προσωπικών δεδομένων

17:05 - 26 Σεπ 2017 | Επιχειρήσεις
Equifax: Παραίτηση του CEO μετά τη διαρροή εκατομμυρίων προσωπικών δεδομένων
Αιτία για την παραίτηση του Richard Smith από το τιμόνι της Equifax ήταν η διαρροή εκατομμυρίων προσωπικών δεδομένων μετά από κυβερνοεπίθεση σε στοιχεία της εταιρείας.

Μετά από 12 χρόνια στα ηνία της εταιρείας πιστωτικής εποπτείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Equifax, Richard Smith παραιτήθηκε, μετά την αποκάλυψη ότι αυτή υπέστη μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που εξέθεσαν τις προσωπικές πληροφορίες 143 εκατ. ανθρώπων στις ΗΠΑ και αλλού.

"Το περιστατικό της κυβερνοεπίθεσης έχει επηρεάσει εκατομμύρια καταναλωτές, και ήμουν πάντα απόλυτα αφοσιωμένος στην σωστή διαχείριση αυτού", δήλωσε ο Smith, εξηγώντας πως "Σε αυτή την συγκυρία θεωρώ πως είναι προς όφελος της εταιρείας να αναλάβει νέα ηγεσία την πορεία προς τα εμπρός”.

Το περιστατικό της  κυβερνοεπίθεσης συνέβη στις αρχές του μήνα. Η ίδια ανακάλυψε την παραβίαση στις 29 Ιουλίου και όπως είπε, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία της εταιρείας από τον Μάιο έως τον Ιούλιο αυτού του έτους και είχαν τη δυνατότητα να ανακτήσουν προσωπικά δεδομένα των πελατών, συμπεριλαμβανομένων αριθμών διπλώματος οδήγησης και αριθμών πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 209.000 αριθμοί πιστωτικών καρτών ήταν εκτεθειμένοι, όπως και άλλα αρχεία με προσωπικές πληροφορίες ταυτότητας 182.000 Αμερικανών.

Η εταιρεία όρισε ως προσωρινό CEO τον Paulino do Rego Barros.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 26 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.