ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Πώληση πολωνικών της μονάδων στη Santander

20:10 - 14 Δεκ 2017 | Επιχειρήσεις
Deutsche Bank: Πώληση πολωνικών της μονάδων στη Santander
Σε συμφωνία με την ισπανική Santander για την πώληση των πολωνικών της μονάδων με τίμημα 305 εκατ. ευρώ κατέληξε η Deutsche Bank. Σε συμφωνία με την ισπανική Santander για την πώληση των πολωνικών της μονάδων με τίμημα 305 εκατ. ευρώ κατέληξε η Deutsche Bank. H γερμανική τράπεζα ανέφερε την Πέμπτη ότι θα πουλήσει τις πολωνικές τραπεζικές της μονάδες στον πολωνικό βραχίονα της ισπανικής τράπεζας, Bank Zachodi WBK. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, από τη συμφωνία θα εξαιρεθεί ένα προβληματικό χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων σε ξένο νόμισμα, ενώ η Deutsche Bank θα κρατήσει τις δραστηριότητες στην επενδυτική τραπεζική. Η συμφωνία θα εδραιώσει τη θέση της BZ WBK ως της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Πολωνία. Η μεγαλύτερη πολωνική τράπεζα, η PKO, αρνήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να συγχωνευτεί με την ανταγωνίστρια της Bank Pekao, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες για συγχώνευση με την Alior.

H γερμανική τράπεζα ανέφερε την Πέμπτη ότι θα πουλήσει τις πολωνικές τραπεζικές της μονάδες στον πολωνικό βραχίονα της ισπανικής τράπεζας, Bank Zachodi WBK.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, από τη συμφωνία θα εξαιρεθεί ένα προβληματικό χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων σε ξένο νόμισμα, ενώ η Deutsche Bank θα κρατήσει τις δραστηριότητες στην επενδυτική τραπεζική.

Η συμφωνία θα εδραιώσει τη θέση της BZ WBK ως της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Πολωνία. Η μεγαλύτερη πολωνική τράπεζα, η PKO, αρνήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να συγχωνευτεί με την ανταγωνίστρια της Bank Pekao, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες για συγχώνευση με την Alior.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.