ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon εγκαινίασε το πρώτο σούπερ-μάρκετ χωρίς ταμεία

15:14 - 22 Ιαν 2018 | Επιχειρήσεις
Η Amazon εγκαινίασε το πρώτο σούπερ-μάρκετ χωρίς ταμεία
Το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, η Amazon, μια κίνηση που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που ψωνίζαμε τα είδη πρώτης ανάγκης μέχρι χθες.

Στο νέο έξυπνο κατάστημα της εταιρείας, ο πελάτης ψωνίζει από τα ράφια ό,τι χρειάζεται και στη συνέχεια αποχωρεί χωρίς να περιμένει σε κάποια ουρά κάποιου ταμείου, αφού άλλωστε δεν υπάρχουν. Οι κάμερες που καταγράφουν κάθε του κίνηση χρεώνουν αυτόματα την πιστωτική του κάρτα ή το ηλεκτρονικό του πορτοφόλι καθώς αποχωρεί από το κατάστημα. amazon go 4

Επί της ουσίας το έξυπνο κατάστημα χρησιμοποιεί μια σειρά από κάμερες οροφής για να αναγνωρίσει τον κάθε πελάτη και να ανιχνεύσει τα αντικείμενα που επιλέγει, μειώνοντας την ανάγκη για τιμολόγηση. Για να γίνει η χρέωση κατά την έξοδο, ο πελάτης πρέπει, προτού αρχίσει τα ψώνια του, να έχει «κατεβάσει» στο κινητό τηλέφωνό του την ειδική εφαρμογή της Amazon Go.
amazon go 5

Οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την χρεώση μάλιστα, είναι τόσο εξελιγμένοι, που μπορούν ακόμα και να αφαιρούν τα πράγματα που τοποθετούνται και πάλι στο ράφι σε περίπτωση που κάποιος πελάτης αλλάξει γνώμη, ενώ ζυγίζουν ακόμα και τα προϊόντα με την βοήθεια των ειδικών αυτόματων ζυγαριών που υπάρχουν στα ράφια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.