ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GM Ν.Κορέας: Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν εργαζόμενοι στο γραφείο του CEO

17:32 - 06 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
GM Ν.Κορέας: Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν εργαζόμενοι στο γραφείο του CEO
Σκηνικό έντασης στις εγκαταστάσεις της General Motors στη Νότια Κορέα, όταν ομάδα εργαζομένων εισέβαλαν στα γραφεία της διοίκησης και άρχισαν να σπάνε και να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Το επεισόδιο ξέσπασε, όταν πληροφορήθηκαν ότι η τοπική μονάδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα τους δώσει μπόνους εξαιτίας κρίσης ρευστότητας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει 10-12 εργαζομένους να εισβάλουν στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου, κλωτσώντας και πετώντας καρέκλες, ενώ στην συνέχεια σηκώνουν στα χέρια και το γραφείο και το βγάζουν έξω.

Μάλιστα, η ένωση των εργαζομένων ζήτησαν από τον CEO να παραιτηθεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της GM Κορέας, τον οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία έκανε λόγο για «βίαιο περιστατικό» που προκάλεσε σοβαρές φθορές στην περιουσία της.

Η GM παρουσιάζει  αυξανόμενες απώλειες στην Κορέα και  πρότεινε ένα νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,8 δισ. δολαρίων και μια ανταλλαγή χρεών ύψους 2,7 δισ. δολαρίων για την αντιστροφή της πορείας της μονάδας.

Αφού απειλούσε να εγκαταλείψει τη χώρα εντελώς, η θυγατρική τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης εάν η ένωση δεν καταφέρει να συμφωνήσει με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, πιέζοντας τους υπαλλήλους και την κυβέρνηση να την βοηθήσουν να παραμείνει στη ζωή.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα αναλάβει νομικές ενέργειες εναντίον των εργαζομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.