ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Διάνυσε το καλύτερο τρίμηνο Μαρτίου-Προχωρά σε επαναγορά ιδίων μετοχών

09:47 - 02 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Apple: Διάνυσε το καλύτερο τρίμηνο Μαρτίου-Προχωρά σε επαναγορά ιδίων μετοχών
Σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 100 δισ. δολαρίων και αύξηση του μερίσματος κατά 16% προχωράει η Apple, μετά την άνοδο κατά 30% στα κέρδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, που μεταδίδουν οι Financial Times, τα έσοδα για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο έφτασαν τα 61,1 δισ. δολάρια. Η Apple πούλησε 52,2 εκατ. iPhones στο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 3% από έναν χρόνο νωρίτερα ενώ επέμεινε ότι η ζήτηση για iPhone X παρέμεινε ισχυρή σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Επιπλέον τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 25%, στα 13,8 δισ. δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,75 δολάρια. Σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ, το νεότερο μοντέλο iPhoneX «ήταν το πιο δημοφιλές στην Κίνα». Δυνατή ανάπτυξη εσόδων είχε και στην Ιαπωνία, με 22% ετήσια αύξηση, ενώ εκτός Αμερικής είχε 17%, στην Ευρώπη 9% και την υπόλοιπη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού 4%.

«Με χαρά ανακοινώνουμε το καλύτερο τρίμηνο Μαρτίου από ποτέ, με δυνατή ανάπτυξη κερδών στο iPhone, τις Υπηρεσίες και τα Wearables», σημείωσε ο CEO της εταιρείας κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.