ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο CEO της Air France

20:49 - 04 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε ο CEO της Air France
Ο CEO της Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, παραιτήθηκε την Παρασκευή, μετά την απόρριψη από τους εργαζόμενους της εταιρείας πρότασης της διοίκησης για αύξηση στους μισθούς, που είχε σαν στόχο να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με ποσοστό 55,44%, τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση της μισθολογικής συμφωνίας που είχε τεθεί σε ψηφοφορία από τον ίδιο τον Ζαναγιάκ. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ανήλθε στο 80,33%, με την πλειοψηφία από τους 46.711 υπαλλήλους της Air France να απαντούν αρνητικά στο ερώτημα : «Προκειμένου να υπάρξει μια θετική διέξοδος από την παρούσα κρίση, είστε υπέρ της μισθολογικής συμφωνίας που προτάθηκε στις 16 Απριλίου 2018;».

Τα εργατικά συνδικάτα της αεροπορικής ζητούν μια οριζόντια αύξηση μισθών 6%, καθώς οι μισθοί τους έχουν παραμείνει παγωμένοι από το 2011.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της ψήφου και τις επόμενες ημέρες θα υποβάλω την παραίτηση μου στα συμβούλια των Air France και Air France-KLM» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Janaillac.

Σύμφωνα με το Reuters, νωρίτερα την Παρασκευή η Air France-KLM υποβάθμισε τις προσδοκίες για τα κέρδη και την ανάπτυξη του 2018, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων των εργασιακών κινητοποιήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.