ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη επιβάρυνση $1,1 δισ. για τη Xiaomi στο α' τρίμηνο

14:30 - 11 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Έκτακτη επιβάρυνση $1,1 δισ. για τη Xiaomi στο α' τρίμηνο
Απώλειες 1,1 δισ. δολάρια (7 δισ. γουάν) παρουσίασε στο Q1 η κινεζική εταιρεία smatphone Xiaomi, της οποίας τα έσοδα ανήλθαν στα 34,4 δισ. γουάν.

Εξαιρουμένων αυτών των επιβαρύνσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,7 δισ. γουάν, με ώθηση από την αύξηση 88% στις πωλήσεις smartphone, κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, το γεγονός έρχεται πριν από την αναμενόμενη ΙΡΟ της Xiaomi, στις αρχές Ιουλίου, που θεωρείται η μεγαλύτερη της χρονιάς.

Η εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες κινητών, αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 10 δισ. δολάρια και να δώσει κεφαλαιοποίηση περίπου 70 δισ. δολαρίων.

Τον προηγούμενο μήνα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι και το Μιλάνο, εμβαθύνοντας τη διείσδυση της στη Δυτική Ευρώπη.

«Κάθε πρωί σκέφτομαι την αμερικανική αγορά και πότε θα κυκλοφορήσουμε εκεί», σημείωνε πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Wang Xiang, ο οποίος είναι επικεφαλής στις παγκόσμιες επιχειρήσεις. «Αλλά το 2018 είναι η χρονιά της Ευρώπης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.