ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Lavazza εξαγοράζει τη Mars Drinks

14:42 - 02 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Η Lavazza εξαγοράζει τη Mars Drinks
Ο Όμιλος Lavazza συμφώνησε για την εξαγορά της επιχείρησης Mars Drinks, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Flavia και Klix, κορυφαίων brands στους τομείς Office Coffee Service (OCS) και Vending.

«Η εξαγορά αυτή ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική διεθνούς επέκτασης της εταιρείας μας, τον στόχο της ενίσχυσης των βασικών μας αγορών, καθώς και με την επιδίωξη μιας ακόμη στενότερης σχέσης με τους καταναλωτές. Πράγματι, η εξαγορά αυτή ενισχύει τη θέση του Ομίλου Lavazza στους τομείς OCS και Vending, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο Antonio Baravalle, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lavazza.

«Η σημερινή συναλλαγή με την Mars, Incorporated  είναι συνεπής με τα κοινά οράματα και τις αξίες δύο διακεκριμένων οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και μοιράζονται μια ασυμβίβαστη δέσμευση απέναντι στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους, διαθέτοντας ένα μακροπρόθεσμο όραμα».

Μιλώντας για τη συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Grant F. Reid, Διευθύνων Σύμβουλος/Γραφείο του Προέδρου της Mars, Incorporated δήλωσε: «Η Mars Drinks αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εταιρείας μας εδώ και πολλά χρόνια και, παρόλο που δεν παύει να είναι δύσκολο να αποχωριζόμαστε σπουδαία brands, έμπιστους συνεργάτες και φίλους, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης στο πλαίσιο της Lavazza -μιας εταιρείας που μοιράζεται τις αξίες μας και δίνει μεγάλη έμφαση στην αγορά των ποτών- και θα επιτρέψει στην επιχείρηση και στους Συνεργάτες της να συνεχίσουν να αναπτύσσονται».

Μέσω αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος Lavazza, σύμφωνα με τη στρατηγική εδραίωσης του σε διεθνές επίπεδο, θα αποκτήσει τις επιχειρήσεις της Mars στον τομέα καφέ στη Βόρεια Αμερική, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών συστημάτων και εγκαταστάσεων παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εξαγορά αφορά τους τομείς των επιτραπέζιων μηχανών Flavia και των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης Klix, που διαθέτουν μεγάλο απόθεμα εξοπλισμού σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούνται, καθώς και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων καφέ και άλλων ζεστών ροφημάτων που διατίθενται στο εμπόριο μέσω δύο ιδιόκτητων brands (π.χ. Alterra) αλλά και αδειοδοτούμενων brands.

Να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες προς εξαγορά κατέγραψαν έσοδα που ανήλθαν σε περίπου 350 εκατ. δολάρια το 2017, ενώ διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό περίπου 900 ατόμων.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και διαδικασίες.

Όπως και με τις προηγούμενες εξαγορές - arte Noire και ESP στη Γαλλία, Merrild στη Δανία, Kicking Horse Coffee στον Καναδά, NIMS στην Ιταλία και Blue Pod Coffee στην Αυστραλία- η Lavazza σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει τις εξαγορασθείσες δραστηριότητες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την  άμεση κάλυψη όλων των τομέων των συγκεκριμένων αγορών του καφέ, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα Away-from-Home (μη οικιακός τομέας), με βάση μια προσέγγιση που στοχεύει στην ολοένα και πιο άμεση αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.

Κατά την εξαγορά, η Lavazza  είχε ως σύμβουλους τις εταιρείες J.P. Morgan, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, PwC και The Boston Consulting Group. Η Mars Incorporated είχε ως σύμβουλους την Bank of America, την Merrill Lynch, την Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, την KPMG LLP και την Rabo Securities USA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.