ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Αισιοδοξία Ο’Λίρι για την επίλυση της διαμάχης διοίκησης-πιλότων

13:42 - 09 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Ryanair: Αισιοδοξία Ο’Λίρι για την επίλυση της διαμάχης διοίκησης-πιλότων
Την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι η διαμάχη της διοίκησης της Ryanair με τις εργατικές ενώσεις των πιλότων δεν θα βλάψει κι άλλο τις δραστηριότητες της εταιρείας του, δήλωσε ο CEO της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεχιζόμενες απεργίες που πραγματοποιήθηκαν φέτος οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους σε μια σπάνια προειδοποίηση για την κερδοφορία της την οποία εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους στην Ευρώπη μείωσε τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη της κατά 12% την 1η Οκτωβρίου και παράλληλα προειδοποίησε ότι μπορεί να ακολουθήσουν και χειρότερα αν οι πρόσφατες απεργίες ανά την Ευρώπη συνεχίσουν να πλήττουν τα δρομολόγια και τις κρατήσεις.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Ο' Λίρι ανέφερε ότι η διοίκηση σημειώνει πρόοδο στις συνομιλίες με τις ενώσεις και ότι ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξει άλλο οικονομικό πλήγμα φέτος, αν και «πάντα υπάρχει ένα ρίσκο». Όπως είπε, «η αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται υπό σημαντική πίεση. Το πετρέλαιο βρίσκεται τώρα στα 85 δολ/βαρέλι... η συγκυρία δεν είναι καλή για να δημιουργούν προβλήματα οι ενώσεις».

Ερωτηθείς αν η διαμάχη με τους πιλότους θα λυθεί εντός 3-5 μηνών, όπως είχε ακουστεί σε conference call αναλυτών, απάντησε πως δεν βοηθά αυτή τη στιγμή να μπαίνουν χρονοδιαγράμματα.

Τέλος έκανε ειδική μνεία στην πρόοδο των συνομιλιών που έχει συντελεστεί με τις ενώσεις των πιλότων σε Ιρλανδία και Ιταλία και πρόσθεσε ότι η Ryanair «ελπίζει ότι θα σημειώσει ανάλογη πρόοδο σε άλλες χώρες τους ερχόμενος μήνες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.