ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωρινή σανίδα σωτηρίας για τη Sears

11:32 - 16 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Προσωρινή σανίδα σωτηρίας για τη Sears
Προσωρινή σανίδα σωτηρίας έλαβε η Sears από πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. δολαρίων, προκειμένου τα καταστήματά της να μείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μία ευκαιρία στην ιστορική αλυσίδα υποκαταστημάτων να αναζητήσει τρόπους να αποφύγει το οριστικό λουκέτο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα. Σε κάθε περίπτωση η Sears σχεδιάζει να κλείσει έως τα τέλη του έτους περί τα 142 από τα 700 καταστήματά της. Παράλληλα θα αναζητήσει αγοραστή για τα υπόλοιπα, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 90.000 υπαλλήλους, που κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στο δρόμο. Πριν από μία πενταετία το δυναμικό της ξεπερνούσε τους 246.000, ενώ στις ημέρες της «δόξας» το δίκτυό της αριθμούσε περισσότερα από 3.000 καταστήματα.

Έως και τη δεκαετία του '80 ήταν ο μεγαλύτερος όμιλος λιανικής των ΗΠΑ. Της «έκλεψε» το στέμμα η Walmart, αλλά συνέχιζε για αρκετά χρόνια ακόμη να έχει ισχυρότατη παρουσία στην αμερικανική αγορά λιανικής. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός- ειδικά από το ηλεκτρονικό εμπόριο, που αναπτύχθηκε ταχύτατα- τη λύγισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.