ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei: Δεν είμαστε κατάσκοποι της Κίνας

15:27 - 15 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Huawei: Δεν είμαστε κατάσκοποι της Κίνας
Δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε η εταιρεία του χρησιμοποιήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση για τέτοιους σκοπούς και ότι έχει χάσει την κόρη του που εξακολουθεί να κρατείται από τις Καναδικές αρχές.

Η Meng Wanzhou, οικονομική δ/ντρια της Huawei και κόρη του ιδρυτή της, συνελήφθη στον Καναδά τον Δεκέμβριο κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών με την κατηγορία ότι παραπλάνησε τις τράπεζες σχετικά με τον έλεγχο της Huawei επί εταιρείας που λειτουργεί στο Ιράν.

Η Huawei «ουδέποτε έλαβε αίτημα από οποιαδήποτε κυβέρνηση να παρέχει παράνομα πληροφορίες», ανέφερε, σύμφωνα με τους Financial Times, o Ren κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς δημοσιογράφους στην Σενζέν.

«Εξακολουθώ να αγαπώ τη χώρα μου, υποστηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά ποτέ δεν θα κάνω κάτι που θα βλάψει οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι η κόρη του του λείπει πολύ.

Η Huawei επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο Reuters τις δηλώσεις Ren.

Υπενθυμίζεται ότι η Huawei, η Νο1 παραγωγός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, είναι αντιμέτωπη με εντατικούς ελέγχους από τη Δύση για τις θρυλούμενες σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις συσκευές της για κατασκοπεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.