ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Candy από την Qingdao Haier

19:15 - 15 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Candy από την Qingdao Haier
Η Qingdao Haier Co., Ltd., ολοκλήρωσε την εξαγορά της Candy S.p.A. με την τελευταία είναι τώρα μια πλήρως ιδιόκτητη θυγατρική της Qingdao Haier.

Ο σχετικός εορτασμός έγινε στην έδρα της Candy, στο Brugherio της Ιταλίας, όπου παρέστησαν ο πρόεδρος της Qingdao Haier, κ. Haishan Liang, o CEO της Haier Europe, κ. Yannick Fierling, όπως καi οι κ.κ. Beppe και Aldo Fumagalli από την Candy, σε μια τελετή που σηματοδότησε τη σημασία της ενσωμάτωσης της Candy στην Haier, ως ο επιχειρηματικός βραχίονας της τελευταίας για την ευρωπαϊκή αγορά και ως έδρα της Haier Europe. Πλέον, ο κ. Yannick Fierling ως CEO της Haier Europe, τίθεται επικεφαλής και της λειτουργίας του, μέχρι πρότινος, ομίλου Candy – Hoover.

 

Οι συνολικές πωλήσεις των Haier και Candy εντός του 2018 αντιπροσωπεύουν ένα μερίδιο 15,1% παγκοσμίως στις μεγάλες οικιακές συσκευές, ένα 22,7% στις ελεύθερες συσκευές ψύξης και ένα 19,8% στις οικιακές συσκευές πλύσης (σύμφωνα με το Euromonitor). Ακόμη, ο συνδυασμένος τζίρος αντιστοιχεί στην 5η θέση στην Δυτική Ευρώπη, με στόχο την άνοδο στην πρώτη τριάδα έως το 2022.

 

Στόχος η ηγετική θέση 

 

Η απόκτηση της Candy ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική της Haier να κατακτήσει μια ηγετική θέση σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες. Έτσι, η κοινή πορεία θα ωφεληθεί από την υψηλή αλληλοσυμπλήρωση μεταξύ της γκάμας που προσφέρει η Haier και εκείνης της Candy, τόσο σε προϊόντα όσο και σε εταιρικά σήματα, ώστε να καλυφθούν όλες οι κατηγορίες της αγοράς σε επίπεδα τιμών και προϊόντα. Παράλληλα, παραμένει βασικός στόχος η προσφορά βιώσιμων λύσεων οικιακού εξοπλισμού σε ευρωπαίους και διεθνείς πελάτες.

 

Τα εταιρικά σήματα του ομίλου Candy, που περιλαμβάνουν τα Candy, Hoover και Rosières, όπως και τα αντίστοιχα Haier, GE Appliances και Fisher & Paykel, θα αποτελέσουν τις βασικές διεθνείς μάρκες στις αντίστοιχες κατηγορίες προϊόντων και γεωγραφικών ζωνών, στοχεύοντας να γίνουν οι κορυφαίες σε αναγνωρισιμότητα από κάθε πελάτη παγκοσμίως.

 

Το όραμα της Haier είναι να γίνει η ηγέτιδα εταιρία στην Internet of Things εποχή για «έξυπνες» οικιακές συσκευές. Κάτι που η συνέργεια μεταξύ καινοτομίας και τεχνογνωσίας και των δύο ομίλων θα εξυπηρετήσει, τόσο σε Ευρώπη όσο και διεθνώς.

 

Δραστηριοποίηση στην Ευρώπη

 

Η Haier θα συνεχίσει να επενδύει στην Ευρώπη ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, τόσο τοπικά όσο και παγκοσμίως. Παράλληλα το στελεχιακό δυναμικό της Candy, οι εργαζόμενοι, η εγκατεστημένη υποδομή που περιλαμβάνει τα κέντρα έρευνας και τεχνολογίας, το εμπορικό δίκτυο και τις μονάδες παραγωγής, όπως βέβαια και η ξεχωριστή σχεδίαση και το ιταλικό στυλ που τη χαρακτηρίζουν, όλα αποτελούν πολύτιμα στοιχεία για την από κοινού παγκόσμια ανάπτυξη. Μάλιστα, στο νέο σχήμα, οι κ.κ. Beppe και Aldo Fumagalli, θα αναλάβουν ρόλο μη εκτελεστικών Διευθυντών της Haier Europe.

 

Η απόκτηση της Candy χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την επιτυχημένη εισαγωγή της ειδικής κατηγορίας μετοχών (D-shares) της Qingdao Haier στην αντίστοιχη αγορά του Ευρω-κινεζικού χρηματιστηρίου CEINEX, μετά από έγκριση του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Η εισαγωγή ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2018.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.