ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Mercedes ανοίγει εργοστάσιο μπαταριών στην Πολωνία

19:25 - 22 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Η Mercedes ανοίγει εργοστάσιο μπαταριών στην Πολωνία
Την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών στο Γιαβόρ στην Πολωνία θα ξεκινήσει η Mercedes-Benz, όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένας επενδυτής ο οποίος είναι μαζί μας για κάποια χρόνια μας εμπιστεύτηκε ξανά και στο ίδιο μέρος στο Γιαβόρ»,  δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Μοραβιέτσκι.
 
«Η απόφαση της Mercedez-Benz να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών για ένα νέο είδος οχημάτων στο Γιαβόρ δείχνει πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αξιολογούν θετικά το επενδυτικό κλίμα και θέλουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται εδώ. Είμαστε μάρτυρες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης στην οποία η Πολωνία έχει ηγετικό ρόλο» τόνισε ο ίδιος.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε από την πλευρά της πως θα «επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών σε εννιά εργοστάσια». Η εγκατάσταση θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τα γερμανικά σύνορα.
 
Όπως μεταδίδει το Electrek, το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας και θα παράγει μπαταρίες για τα νέα οχήματα EQ της Μercedes-Benz.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.