ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Ύστατη λύση η συγχώνευση με την Commerzbank

14:07 - 31 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Deutsche Bank: Ύστατη λύση η συγχώνευση με την Commerzbank
H Deutsche Bank αναμένει συγχώνευση με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης με την αντίπαλη Commerzbank μέχρι τα μέσα του έτους, εάν οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης της τράπεζας δεν πετύχουν τους προβλεπόμενους στόχους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι το παραπάνω θα συμβεί μόνο αν όλες οι άλλες εναλλακτικές αποτύχουν.

Επικαλούμενο πηγές με γνώση των εξελίξεων, το πρακτορείο αναφέρει ότι μια τέτοια συμφωνία ίσως γίνει η μοναδική επιλογή αν οι επιδόσεις της τράπεζας δεν βελτιωθούν κατά το α' τρίμηνο του 2019. Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η φημολογία περί συγχωνεύσεων ακολούθησε τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Olaf Scholz, ο οποίος μίλησε υπέρ των ισχυρών τραπεζών στη Γερμανία. Το επιτελείο του εξάλλου κάνει συχνές συναντήσεις με στελέχη της Deutsche Bank, της Commerzbank και με μεγαλομετόχους τους.

Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank ανέφερε ότι δεν υπάρχει διάθεση μεταξύ των μελών του ΔΣ για συγχώνευση με την Commerzbank στον κοντινό ορίζοντα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.