ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή αύξηση κερδών για το 2019 βλέπει η Daimler AG

20:26 - 06 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
Μικρή αύξηση κερδών για το 2019 βλέπει η Daimler AG
Μικρή αύξηση των κερδών της προέβλεψε για φέτος η Daimler AG.

Μετά την πτώση του 2018, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων πολυτελείας καταβάλλει προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες, τις οποίες διαμορφώνουν οι εντάσεις στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η επιβράδυνση της ζήτησης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και η αύξηση του κόστους ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων.


Τα έσοδα και τα κέρδη του Ομίλου πριν από τους τόκους και τους φόρους θα αυξηθούν ελαφρά φέτος, όπως ανέφερε η εταιρεία που κατασκευάζει τις Mercedes-Benz στα ετήσια αποτελέσματα, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Μετά την πτώση κατά 29% του καθαρού κέρδους το 2018, η Daimler έκοψε το μέρισμα της για πρώτη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα περιορίσει περαιτέρω τις δαπάνες καθώς προετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερα κονδύλια για να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες.
"Για τη Daimler, το 2018 ήταν ένα έτος ισχυρών ανοιγμάτων", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Dieter Zetsche. "Το περιβάλλον θα παραμείνει εξαιρετικά δύσκολο το 2019."

Το να παραμείνει η εταιρεία κερδοφόρα, πρόσθεσε, "αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα στο μέλλον".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.