ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρετώδεις συσκέψεις εισηγμένων για το Brexit Κύριο

08:50 - 25 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
Πυρετώδεις συσκέψεις εισηγμένων για το Brexit
Η κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει επικίνδυνα για το Brexit με αποτέλεσμα οι εισηγμένες επιχειρήσεις να έχουν ξεκινήσει πολλαπλές συσκέψεις με τα επιτελεία τους (νομικό, οικονομικό, εμπορικό και τμήμα πωλήσεων) για να προετοιμασθούν για την επόμενη μέρα της αποχώρησης της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει τουλάχιστον μία παράταση 3 μηνών για την ενεργοποίηση της εξόδου της Αγγλίας από την Ε.Ε. και αντί για τις 29 Μαρτίου 2019 που είναι η τελική ημερομηνία να οδηγηθούμε τους καλοκαιρινούς μήνες που θα πραγματοποιηθεί το Brexit .

Ακόμη και σήμερα που μας χωρίζουν μόλις 32 ημερολογιακές μέρες δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την εικόνα που θ αντιμετωπίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βρετανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι καθημερινά εισέρχονται πάνω από 32.000 φορτηγά στο νησί και με την αλλαγή των τελωνειακών ελέγχων αναμένεται να προκύψουν πολύωρες καθυστερήσεις με ότι αυτό σημαίνει για την φροντίδα και τη προστασία των ευπαθών προϊόντων.

 

Στις καθημερινές πλέον συσκέψεις των εισηγμένων λαμβάνονται μέτρα για την επόμενη μέρα του Brexit.  Προς το παρόν από τις Βρυξέλλες είναι σε ισχύ μία ενημερωτική εκστρατεία για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεχίσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις 30 Μαρτίου σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση.

 

Οι τρεις πρώτες οδηγίες των Βρυξελλών είναι ότι θα πρέπει: Να αξιολογήσουν αν διαθέτουν το απαραίτητο τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό για να εφαρμόσουν τις τελωνειακές διαδικασίες και κανόνες. Να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λάβουν διάφορες τελωνειακές άδειες και καταχωρήσεις για να διευκολύνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες εάν η Βρετανία αποτελεί μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Να επικοινωνήσουν με την εθνική τελωνειακή αρχή για να ενημερωθούν σχετικά με άλλα μέτρα προετοιμασίας. Ήδη υπάρχει στη διάθεσή τους κατάλογος ελέγχου 5 σημείων, με επισκόπηση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.