ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσεκούρι σε 300 θέσεις επεξεργάζεται η Thomas Cook

16:24 - 22 Μαρ 2019 | Επιχειρήσεις
Τσεκούρι σε 300 θέσεις επεξεργάζεται η Thomas Cook
Στην περικοπή 300 θέσεων εργασίας ίσως προχωρήσει η Thomas Cook, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ταξιδιωτικής επιχείρησης, που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ανακοίνωση έρχεται μόλις έναν μήνα αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει «στρατηγική αναθεώρηση» της αεροπορικής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της δυνητικής πώλησης, μετά από δύο προειδοποιήσεις κερδών την περασμένη χρονιά.

Η επιχείρηση σημείωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει 21 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε Guildford, Stevanage και Colchester, τα οποία θα οδηγήσουν σε 102 απολύσεις. Άλλες 218 θέσεις εργασίας που βασίζονται σε καταστήματα εξετάζονται επίσης για περικοπή.

Σύμφωνα με τον Will Waggott, πρώην CEO της Tui που πήγε στην Thomas Cook τον περασμένο μήνα, η ανακοίνωση της Παρασκευής αντανακλά τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου.

Την περασμένη χρονιά, το 64% των πακέτων που παρείχε η Thomas Cook κλείστηκε μέσω της ιστοσελίδας της.

Η μετοχή της υποχωρεί 3,7%, σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.