ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Boeing ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής των 737 Max

10:46 - 06 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Boeing ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής των 737 Max
Η Boeing αποφάσισε τη μείωση της παραγωγής του 737 Max κατά περίπου 20% μετά τη συντριβή των αεροσκαφών της Lion Air και των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Παράλληλα, νέα ειδική επιτροπή θα αναλάβει να εξετάσει όλα τα σχέδια ανάπτυξης νέων αεροσκαφών.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την μηνιαία παραγωγή των Max κατά 10 αεροσκάφη στα 42 έως τα μέσα Απριλίου. Η απόφαση ανατρέπει τα προηγούμενα σχέδια για αύξηση της παραγωγής στα 57 αεροσκάφη μηνιαίως έως το καλοκαίρι. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει 600 παραδόσεις των 737 φέτος- με το 90% εξ αυτών να είναι του μοντέλου MAX.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι μετοχές της Boeing σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 2% με την κεφαλαιοποίησή της να περιορίζεται στα 216 δισ. δολάρια. Η εταιρεία έχει χάσει περισσότερα από 25 δισ. από τη χρηματιστηριακή αξία της από τον περασμένο μήνα, όταν συνετρίβη το 737 Max των Αιθιοπικών Αερογραμμών, στη δεύτερη τραγωδία με το συγκεκριμένο μοντέλο σε διάστημα πέντε μηνών.

Σημειώνεται δε ότι πριν ανακοινώσει την απόφασή της για μαχαίρι στην παραγωγή, η Boeing είχε γνωστοποιήσει ότι εντόπισε και δεύτερο πρόβλημα λογισμικού στο 737 Max.

Όλα αυτά αφότου το πρώτο επίσημο πόρισμα για τη μοιραία πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών έδειξε ότι οι πιλότοι ακολούθησαν επανειλημμένα τις προβλεπόμενες από τη Boeing διαδικασίες, όταν το αεροπλάνο άρχισε να παίρνει κλίση προς τα κάτω με τη μύτη, αλλά δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχό του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.