ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook:Αύξηση εσόδων και εξασφάλιση $3 δισ. για τις ρυθμιστικές αρχές

11:50 - 25 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Facebook:Αύξηση εσόδων και εξασφάλιση $3 δισ. για τις ρυθμιστικές αρχές
Το Facebook αύξησε τα έσοδά του στο πρώτο τρίμηνο καθησυχάζοντας τους επενδυτές. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 26% στα 15,1 δισ. δολάρια από 12 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, μια εξέλιξη υψηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι συνολικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης για τον διακανονισμό, αυξήθηκαν 80% στα 11,8 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία επένδυσε πολλά και για νέους ελέγχους ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι στο σύνολο του έτους θα είναι αυξημένες κατά 47% με 55% σε σχέση με το 2018.  

Οι μηνιαίοι χρήστες αυξήθηκαν κατά 8% στα 2,4 δισεκατομμύρια, ενώ ανάλογη αύξηση παρουσίασαν και οι ημερήσιοι στα 1,6 δισεκατομμύρια. 

Η μετοχή σημείωσε ράλι στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, ενώ η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει 3 δισ. δολάρια προκειμένου να καλύψει τον διακανονισμό του με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τα σκάνδαλα διαρροής προσωπικών δεδομένων. 

Το Facebook προειδοποίησε ότι το κόστος των νομικών περιπετειών για τα θέματα ιδιωτικότητας μπορεί να ανέλθει έως και τα 5 δισ. δολάρια, αλλά ούτε αυτό τρόμαξε την αγορά, αφού πολλοί φοβούνταν μία πολύμηνη και ακόμη πιο δαπανηρή διαμάχη με τις ρυθμιστικές αρχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 25 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.