ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΚΕΑ: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα μέσω... Disney

17:15 - 06 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
ΙΚΕΑ: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα μέσω... Disney
Μία διαφορετική τακτική ακολουθεί η IKEA, στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τις τάσεις της σύγχρονης εποχής.

Η εταιρεία επιδιώκει να γίνει περισσότερο ευφάνταστη και επινοητική και υπό αυτό το πρίσμα οργάνωσε πρόσφατα ένα εντατικό εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν 18 νεοφυείς επιχειρήσεις στη Σουηδία. Η IKEA προχώρησε στις επιλογές της μεταξύ 1.100 αιτήσεων αντίστοιχων εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Μία από τις επιχειρήσεις ήταν η BumbleBee από το Σαν Φρανσίσκο. Ο δημιουργός της, Σανκάρσαν Μέρθι έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ρομποτικής για μεγιστοποίηση χώρου σε μικρά διαμερίσματα, με το οποίο μπορεί και ανασηκώνει κρεβάτια κι άλλα έπιπλα στο ταβάνι, όταν αυτά δε χρησιμοποιούνται.

Ο ίδιος προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες, εμπνεόμενος από τη Disney και τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων μέσω των μηχανικών χεριών και των άλλων φουτουριστικών συσκευών που αξιοποιούν.

Το σύστημα ρομποτικής περιλαμβάνει αισθητήρες, οι οποίοι βοηθούν τους χρήστες να εντοπίσουν ένα ξεχασμένο αντικείμενο, μέσω μίας φωνητικής εντολής ή το πάτημα ενός κουμπιού. «Σα να έχεις έναν μπάτλερ τεχνητής νοημοσύνης» τονίζει ο εφευρέτης του.

Έτσι, η IKEA, η οποία χαρακτηρίζεται από τα απλά, λειτουργικά και μινιμαλιστικά της έπιπλα προχωρά σε υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω μίας επανάστασης στο λιανικό εμπόριο, διότι οι άνθρωποι μετακινούνται αθόρυβα μεταξύ του φυσικού και του ρεαλιστικού κόσμου και του ψηφιακού» σημειώνει ο Περ Κροκστάντε, διευθυντής του εντατικού εργαστηρίου της IKEA.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 06 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.